Haber

Haaretz: Netanyahu delil topluyor, orduyu suçlayacak

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıların sorumluluğunu orduya yüklemek için harekete geçtiğini iddia etti. Gazeteye konuşan savunma kaynakları, Netanyahu’nun ‘orduya karşı delil topladığını’ iddia etti.

‘KAMPANYA YÜRÜTÜYOR’

“Netanyahu bir kampanya yürütüyor” diyen kaynak şunları ekledi: “Ordu ona karşı delil topluyor ve özel görüşmelerinde suçlanamayacağını ve kendisine herhangi bir istihbarat verilmediğini söylüyor.”

Netanyahu’nun askeri muhabirlerle temasa geçecek yeni bir sözcü atamak için adım attığı belirtilirken bir kaynak, Başbakan’ın subaylara “iftira attığını” duyduğunu belirtti. Kaynaklar, savunma bakanı ve genelkurmay başkanının genellikle askeri muhabirlerle sürekli temas halinde olması nedeniyle bu atamanın özellikle savaş zamanlarında olağandışı olduğunu belirtti. Bir savunma kaynağı, Netanyahu’nun yanı sıra pek çok yetkilinin gazetecilerle görüşmediğini söyledi: “Genelkurmay başkanı tek bir muhabirle görüşmedi. Başbakan aslında birkaçını iki kez gördü.”

‘DELİLLERİN SİLİNMESİ’ İDDİASI

Geçtiğimiz saatlerde açıklama yapan İsrail muhalif Sivil Demokrasi Hareketi, ‘Netanyahu’nun gelecekte kurulacak bir soruşturma komitesini zorlaştırmak amacıyla delilleri silmeye başladığını’ iddia etmişti.

İsrail kolluk kuvvetleri ve siyasetçiler saldırıyı öngöremediklerini itiraf ederek sorumluluğu üstlenirken Netanyahu, Hamas saldırısının sorumluluğuna ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu